Randevu Planla

    Çift ve Aile Danışmanlığı, Bireysel Danışmanlık, Cinsel Danışmanlık, Nöropsikolojik Değerlendirme ve diğer psikolojik danışmanlık randevularınız için dilediğiniz zaman arayabilirsiniz.

    İstanbul Uzman Psikolog Bilgilendirme Telefonu:
    0551 186 42 41

    E-Mail:
    [email protected]

    5 sene ago · · 0 yorum

    Corona Günlerinde Hayat… Corona Virüsü Hakkında

    CORONA GÜNLERİNDE HAYAT

    İnsanlık tarihi boyunca çaresi bulunamayan salgın hastalıklar kişilere hep tedirginlik yaratmıştır. Çin’de başlayarak tüm dünyada yankı uyandıran Corona virüsü ülkemizde de korku unsuru olmuş bir salgın olarak karşımıza çıkıyor. Virüsün yayılma gücünün yüksek olması ve ciddi sonuçlara yol açması korkuları artıran bir etkendir.

    Sosyal medya aracılığıyla hızlı bir şekilde paylaşılan bilgiler bir yandan insanların sürekli maruz kalmasına sebep olurken bir yandan da doğru ile yanlış bilginin ayırt edilmesini zorlaştırıyor. Salgın hastalıkların yaşamı tehdit eden yanı düşünüldüğünde, sevdiklerimize ve kendimize yönelik korku ve kaygı uyandırıcı bir niteliği olmakla beraber bireylerin yaşamsal faaliyetlerini değiştirmelerine ve kısıtlamalarına yol açıyor.

    Kalabalık ortamlara girmekten kaçınma, toplu taşımaları kullanmaya korkma, işine odaklanamama gibi davranışlar gün geçtikçe artmaya başladı. Sonuç olarak insanlar günlük rutinlerini sürdürmekte zorlanıyor…

    Endişeli olmak- Panik halinde olmak…

    Tetikte olmamız için içimizden gelen bir uyarı olan endişe, yaklaşan gerçek bir tehlike için bizi uyarır ve tehdit edici öge ile baş etmemiz için panik yapmadan bilinçli bir şekilde önlemler almamızı sağlar.  Yani aslında endişe hali bizleri Corona virüsü hakkında daha çok bilgi edinmemize, dolayısıyla önlem alma ve kendimizi koruma yollarını araştırmamızı sağlar.

    Aşırı bir şekilde kaygı-panik hali ise, labirentin içinde çıkış kapısını bulamayan deneyler misali sürekli aynı döngüde kalır; gerçekçi bir çözüm üretemez hale girmemize sebep olur. Yani daha ılımlı olan endişe sizi probleme sağlıklı bir şekilde yaklaşmanızı sağlarken daha ciddi bir şekilde duygusal stres yaratan panik hali bedeninizde gerçekleşerek kaygı nöbetleri geçirmenize neden olur.

    Peki, ne yapabiliriz?

    Öncelikle panik halinden çıkmak için güvenilir kaynaklardan, yaşanan salgın hastalıkla ilgili doğru bilgilere ulaşmalı ve bu dönemde neler yapılması, kendimizi ve çevremizdekileri korumak için ne yapmamız gerektiğini öğrenmeliyiz. Unutmayın ki bilgisizlik veya eksik bilgi kişide daha fazla korku ve kaygı yaratır. Bilgilenin, çevrenizi bilinçlendirin… Ve son olarak, bir süre normal günlük hayatımızı yaşamaya devam edemeyeceğiz; ama rehavete düşmeden ve paniğe kapılmadan sağlığımız için gerekenleri yapabiliriz.

    Unutmayın en büyük salgın korku ve paniktir…

     Bireysel Danışmanlık, Çift Danışmanlığı ile alakalı paylaşımlarımı instagram hesabımdan ulaşabilirsiniz.

    Gaziosmanpaşa, Küçükköy, Sultançifliği, Eyüp ve çevresinde danışmanlık hizmeti almak için benimle iletişime geçebilirsiniz.

     

     

    Etiketler: , , , , , , , , , , , , , Kategoriler: Yaşam Önerileri

    psikologozgeakcay

    Özge Akçay

    Lisansımı İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü‘nden Yüksek Onur Derecesi alarak mezun oldum. İstanbul Ticaret Üniversitesi‘nde yüksek lisansımı tamamladım. Üniversite yılları içerisinde İstanbul Üniversitesi Beyazıt Çocuk Kreşi’nde, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları E.A. Hastanesi’nde, Yağmur Çocuklar Psikolojik Danışmanlık ve Özel Eğitim Merkezi’nde stajyer psikolog olarak görev aldım; TEGV ‘ de çocuklarla gönüllü olarak çalışmalar yürüttüm.

    Bir cevap yazın